Кучета от породата Чау Чау

Чау Чау - пазителят на семейството

Произходът на Чау Чау е Азия. Женските екземпляри достигат до 20-27 килограма, а мъжките 25-32 килограма и височина около 50 сантиметра. Продължителността им на живот е около 9-15 години според световните проучвания. Чау Чау има здраво телосложение, в профил изглежда квадратно, с широк череп и малки, триъгълни, изправени уши, които са заоблени на връхчетата. Породата има много гъста двойна козина, която може да бъде гладка или грапава. Козината е особено дебела около врата, като отличителен грива. Козината може да бъде един от цветовете включително червен/златисто червено до червеникво кафяво/ черен, сив, канела, светлобежов и сметана. Очите трябва да са дълбоко поставени и с бадемовидна форма. Чау Чау се отличават с техния необичайно синьо - черен лилавеещ езика и много прави задни крака, в резултат на доста скованата си походка. Синкавият цвят се простира до устните на Чоу Чоу и е единствената порода куче с този отличителен синкав цвят в устните си и устната кухина. Друг отличителен белег е къдравата опашката. Тя има гъста козина и е навита на гърба на кучето. Носът трябва да е черен. Всеки друг тон е дисквалификация за показване в САЩ по AKC стандарт на породата.

Чау Чау - пазителят на семейството Генът за езика на тази порода е доминантен, тъй като почти всички смесени породи кучета, които идват от Чоу Чау запазват цвета на езика. Чау Чау най-често се гледат като домашен любимец. Тази порода може да се прояви като яростен защитник на техния стопанин и имущество и може да не е подходящо куче ако за първи път сте собственици на куче. Чау Чау се счита за подозрително към непознати и защитава семейството. Въпреки това, други са характерните черти за Чау Чау, като личност, подобна на тази на котката. Притежаването на Чау Чау може да повиши цената на застраховката за живот на собственика, тъй като някои компании ги разглеждат като "високо рискови кучета." В проучване, направено от Вет Мед Днес, от 1979 г. до 1998 г., от общо 238 смъртни случаи, свързани с охапвания откуче, Чау Чау са отговорни за 8.Тези кучета не са особено активна порода, което означава, те могат да бъдат държани и в апартамент, ако им се даде достатъчно възможност за редовна физическа активност всеки ден. Порода кучета Чау Чау

Последните ДНК анализи потвърждават, че Чау Чау е една от най-старите породи кучета. Изследванията показват, че е една от първите примитивни породи, облагородена от вълк и че са създадени в сухите степи на Северен Китай / Монголия. А според друга теория нейният произход е в сибирските региони на Азия. Китайски барелеф от 150 г. пр.н.е. показва ловно куче и куче, много приятелски настроени към децата, които са подобни по вида на Чау Чау. Тези кучета са били отглеждани за общо предназначение работни кучета за лов, пастирството и защита на дома. Черният език Чау Чау се е консумирал от човека. Някои учени твърдят, че Чау Чау е истинският предшественик на самоета.

В Съединените щати Чау Чау е много популярен домашен любимец сред богатите и известните през Бурните двадесет. Президентът Калвин Кулидж и съпругата му притежава черен Чоу на име Тими.

Популярни публикации от този блог

Ваймарското куче - идеален приятел на детето

Кучета - породи кучета, кучета снимки, кучета обяви